Kontrapitanje za Tačija: Ko je ubio dvogodišnjeg Danila, decu u Goraždevcu?

Beograd -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin reagovao na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija da za 20 godina niko iz Srbije nije osuđen za "masakre na Kosovu".

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE Petrit Prenaj
EPA/EFE Petrit Prenaj

Vulin je Tačiju postavio kontrapitanje: Kada će neko od kosovskih Albanaca odgovarati za zločine nad Srbima?

"Ko je ubio dvogodišnjeg Danila Cokića u krilu trudne majke, ko je ubio decu u Goraždevcu, ko je streljao žeteoce u Starom Grackom, ko je pobio Srbe na Radonjićkom jezeru? Zašto nisu osuđena braća Mazreku za silovanje i ubistvo dvanaestogodišnje devojčice u selu Klečka? Ko je osuđen za masovne grobnice kod Volujka, ko je osuđen za ubistvo Šiptara svedoka u procesu protiv Haradinaja? Ko je osuđen za ubistva i trgovinu organima otetih Srba, gde su presude za ubijanje, paljenje i proterivanje u pogromu 2004. godine?", upitao je Vulin.

U saopštenju za javnost, on je podsetio da Albanaca po popisu stanovništva na Kosovu sada ima više nego pre rata, a Srba za 250.000 manje, dok je Goranaca manje za 20.000.

"Kada će neko od Šiptara odgovarati za etničko čišćenje? Tači je lažov, ali i zločinac. Svet će jednom morati da prizna da je šiptarskim teroristima dao vlast i slobodu. Nadam se da će priznanje greške doći pre nego što velika Albanija zapali Balkan", istakao je ministar Vulin.

strana 1 od 115 idi na stranu