Nova prognoza RHMZ: Padavine se premeštaju, ali ima i jedna dobra vest

U noći između 14. i 15. maja premestiće se padavinska zona ka severu, a u južnim krajevima Srbije očekuje se postepeni prestanak padavina.

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2019.

07:23

Nova prognoza RHMZ: Padavine se premeštaju, ali ima i jedna dobra vest
Tanjug, Jaroslav Pap

U većini mesta, kako navodi RHMZ, očekuje se novih 10 do 20 milimetara padavina, dok se na području Beograda u toku noći očekuje još oko 10 milimetara kiše po kvadratnom metru.

Prema podacima RHMZ za 23 sata, u skoro celoj Srbiji pada slaba ili umerena kiša, dok na Zlatiboru i Kopaoniku pada slab sneg, a u Sjenici sneg umerenog intenziteta.

Na Zlatiboru se temperatura spustila na nulti podeljak, u Sjenici je jedan stepen, a na Kopaoniku je zabeleženo -2 stepena.

Ipak, ima i jedna lepa vest. Prema dosadašnjim prognozama, prestanak padavina očekuje se u pojedinim krajevima Srbije u četvrtak po podne, a u petak se već predviđa "prijatnih" 18 stepeni. Za dane vikenda očekuje nas povratak proleća, kada će najviše dnevne temperature biti iznad 20 stepeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: