Vučić i Borisov o saradnji, regionu, energetskim projektima

Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom s predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, kome je zahvalio na podršci Bugarske evropskom putu Srbije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 15.05.2019.

21:57

Vučić i Borisov o saradnji, regionu, energetskim projektima
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Vučić je izrazio zadovoljstvo zato što dve zemlje intenziviraju svoju saradnju, ne samo kroz bilateralne odnose, nego i kroz rad Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske, Rumunije i Grčke.

On je istakao da taj kvadrilateralni format saradnje smatra veoma značajnim za razvoj dobrosusedskih odnosa, ali i razvoj Srbije u ekonomskom i svakom drugom smislu.

Vučić je rekao i da će naša zemlja nastaviti da daje doprinos evropskoj agendi povezivanja regiona, a s premijerom Borisovom posebno je razgovarao o infrastrukturnim i energetskim projektima za povezivanje dve zemlje.

Svog sagovornika je obavestio o završetku radova na južnom kraku Koridora 10, te najavio da će poslednja deonica auto-puta kroz Grdeličku klisuru biti u subotu otvorena za saobraćaj.

Dvojica sagovornika razgovarala su i o mogućnostima za diversifikaciju izvora snabdevanja gasom, kroz projekat gasovoda "Balkanski tok", koji, po predlogu premijera Borisova, treba da objedini gas iz više pravaca snabdevanja, navedeno je u saopštenu službe za saradnju s medijima predsednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: