Ugljanin udara po kom stigne, Zukorlić: Nervozan je i "dodaje gas"

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić u izjavi za B92 reagovao je na komentare Sulejmana Ugljanina na njegov račun, ali i na račun Ljajića.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: B92, arhiva
Foto: B92, arhiva

Komentarišući navode Sulejmana Ugljanina, Zukorlić kaže da su te izjave direktna posledica Ugljaninove osionosti u kojoj je on zbog podrške svojih koalicionih partnera koji ga podržavaju na vlasti i u većini sandžačkih gradova, kao i u Bošnjačkom nacionalnom veću.

"S vremena na vreme on pravi slične ispade. Vređa sve oko sebe, ali za to nema nikakvih konsekvenci. S druge strane, ulazimo u izbornu godinu i on dodaje gas i pojačava svoju oštru retoriku koju prate uvrede na njegove političke konkurente i protivnike. Osim toga on je nervozan i zbog činjenice da je odavno izgubio primarnu ulogu na sandžačkoj političkoj sceni, a od nedavno više nije ni predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, tako da on svoje poliltičko prisustvo u javnosti održava incidentima i incidentnim izjavama", kaže za B92 Muamer Zukorlić.

Na pitanje koliko to ima veze sa tim što je Šefik Džaferović nedavno posetio Novi Pazar, Zukorlić kaže da je Ugljanin hteo da unovči Džaferovićevu posetu u svoje stranačke svrhe.

"Ne radi se o državničkoj, već isključivo stranačkoj poseti gde visoki činovnik sestrinske stranke dolazi u posetu predsedniku sestrinske stranke. On očito nije zadovoljan svim tim efektima, s obzirom da je izmanipulisao Džaferovića, vodeći ga u neke nelegalne džamije, što je izazvalo i ogromno nezadovoljstvo i vrlo negativne reflekcije.

S druge strane, on je u tom kontekstu hteo Džaferovića zadržati ekskluzivno za sebe i zasmetalo mu je to što se Džaferović sastao i sa Ljajićem i sa Ljajićevim gradonačelnikom i zbog toga iznosi niz neistina, kako smo Ljajić i ja pokušali da sprečimo dolazak Džaferovića, što je notorna laž, s obzirom da sam ja za posetu čuo tek onog dana kada se desila", zaključuje Zukorlić.

Podsećamo, predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin ocenio je da je lider SDPS Rasim Ljajić "politički prevarant koji živi u Beogradu", a da Ljajić "bošnjačko biračko telo koristi kao ovce za šišanje".

Komentarišući to što su odbornici Sandžačke demokratske partije (SDP), čiji je Ljajić osnivač, u skupštinama Novog Pazara i Sjenice odbili da podrže predlog SDA Sandžaka za promenu naziva ulica, Ugljanin je ocenio da se radi o "čudnim stvarima".

"Evidentno je da je tim odbornicima bila koaliciona obaveza da tako postupe, a Ljajić će morati da objasni i suoči se sa svojim ponašanjem. Mi sa njim nemamo ništa, Deklaraciju o strateškom partnerstvu smo potpisali sa predsednikom SDP-a Nihadom Hasanovićem. Sa njima ćemo narednih dana razgovarati o tome da li su odustali od tog sporazuma nakon čega ćemo se oglasiti", rekao je Ugljanin.

On je istakao i da su Ljajić, ali i predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, time što nisu podržali njihov predlog za promenu naziva ulica u Novom Pazaru i Sjenici, "imali interes da se jasno stave na srpsku stranu, a protiv SDA Sandžaka kao legitimnog zastupnika interesa Bošnjaka".

Ugljanin je kazao i da su Ljajić i Zukorlić na taj način pokušali da stvore iluziju da predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima veću podršku Bošnjaka Sandžaka nego član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz redova bošnjačkog naroda Šefik Džaferović.

"Takvim svojim postupkom Ljajić i Zukorlić su postavili pitanje svim Bošnjacima Sandžaka – za koga ste glasali, a biračko telo njih treba da pita ko im je dao pravo da ruše bošnjačke interese i služe antibošnjačkim, rušilačkim interesima Vučića koji je, izjavom 100 Bošnjaka za jednog Srbina, poznat kao inspirator genocida u Srebrenici", dodao je Ugljanin.

Foto: Screenshot/Prva tv
Foto: Screenshot/Prva tv

strana 1 od 159 idi na stranu