Lavrov: Od Pompea želim da čujem kako će SAD rešavati nuklearni sporazum sa Iranom

Sergej Lavrov izjavio je da od Pompea očekuje da čuje kako SAD nameravaju da izađu iz krize koja je nastala u vezi sa nuklearnim sporazumom sa Iranom.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 13.05.2019.

16:03

Lavrov: Od Pompea želim da čujem kako će SAD rešavati nuklearni sporazum sa Iranom
Foto: EPA/PAVEL GOLOVKIN / POOL

Sa druge strane, ruska strana namerava da od Pompea dobije objašnjenje kako Amerika namerava da reši krizu u vezi sa odlukama koje su donete po pitanju nuklearnog sporazuma sa Iranom, istakao je Lavrov. "Računam na otvoren razgovor sa njim sutra", dodao je.

„Znam da se danas u Briselu sastaju ministri inostranih poslova Francuske, Nemačke i Velike Britanije sa visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini. Takođe znam da se tamo uputio i Pompeo, zbog čega je otkazao svoju posetu Moskvi. Smatram da će se Evropljani pridržavati onoga što je zapisano u rezoluciji Saveta bezbednosti UN, a siguran sam i da će Pompeo na njih vršiti neverovatan pritisak“, rekao je ruski ministar.

Lavrov je takođe kazao i da će jedna od ključnih tema razgovora sa Pompeom biti Sporazum o smanjenju strateškog oružja (START 3).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: