"Morski vuk": Počela najveća turska vojna vežba na tri mora

U Turskoj je počela najveća vojna vežba te zemlje "Morski vuk 2019" koja će trajati do 25. maja, objavila je turska agencija Anadolija na sajtu.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 13.05.2019.

14:23

Foto:EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Generalštab turske vojske je saopštio da će se vežba, koju nadgleda turska mornarica, održati na tri mora - Sredozemnom, Egejskom i Crnom, a uz učešće 131 ratnog broda, 57 ratnih aviona i 33 helikoptera.

Navodi se da će turske pomorske snage izvesti stratešku i operativnu vežbu sa scenarijima sličnim kriznim situacijama i ratnom stanju.

U vežbu koja će biti održana u istočnom delu Sredozemnog mora biće uključeni sistemi naoružanja među kojima su bespilotne letelice velike brzine i višenamensko plovilo Albatros.

U vežbi će biti korišćene podmornice, fregate, pomorska artiljerija i naoružane bespilotne letelice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: