Severnokorejski brod prebačen na stratešku lokaciju FOTO

Severnokorejski teretni brod koji su SAD zaplenile prošle godine pod sumnjom da je kršio međunarodne sankcije doplovio je u prestonicu Američke Samoe, Pogo Pogo

Izvor: B92

Nedelja, 12.05.2019.

10:51

Severnokorejski brod prebačen na stratešku lokaciju FOTO
Foto: Tanjug/AP/Fili Sagapolutele

Prema rečima oficirke američke Obalske straže Amande Vajrik, brod je putovao iz Indonezije do Američke Samoe oko tri nedelje, a odlučeno je da bude prebačen na ovu lokaciju zbog njene strateske pozicije, prenosi AP.

Severnokorejski brod zaplenjen je u aprilu 2018. godine na putu prema Indoneziji, što su zvaničnici američkog Ministarstva pravde saopštili tek ovog četvrtka.
Foto: Tanjug/AP/Fili Sagapolutele
Zvaničnici su saopštili da je brod zaplenjen nekoliko sati nakon što je Severna Koreja testirala dva projektila kratkog dometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: