Ne odustaju: Opozicija u Albaniji nastavlja sa protestima

Opozicija u Albaniji odlučila je da i danas nastavi sa protestima i pozivima na ostavku vlade i prevremene parlamentarne izbore.

Izvor: B92

Nedelja, 12.05.2019.

10:07

Ne odustaju: Opozicija u Albaniji nastavlja sa protestima
Foto: EPA-EFE/Malton Dibra

Lideri albanske opozicije, predvođeni Demokratskom strankom, odlučili su da i danas održe manji protest zbog hapšenja višeg partijskog zvaničnika i pozvali su na još veći protest u ponedeljak, prenosi AP.

Opozicija optužuje da je kabinet premijera Albanije Edija Rame povezan sa organizovanim kriminalom i korumpiran, što je albanska vlada demantovala.

Na jučerašnjim protestima u Albaniji došlo je do nasilja. Pristalice opozicije bacale su Molotovljeve koktele, dok je policija odgovorila suzavcem i vodenim topovima. Bilo je povređenih sa obe strane.

Rama je osudio nasilje, poručivši da je "Albanija sada oštećena".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: