Tražili novac od humanitaraca: Uhapšen i visokorangirani službenik ministarstva

Beograd -- Više lica uhapšeno je danas zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem, rečeno je Tanjugu u BIA.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Chalabala
Foto: Depositphotos/Chalabala

U koordiniranoj akciji pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, Odeljenja za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšeni su Bojan Mišić, špediter iz Niša i vlasnik i direktor BRW CARS, Draško Kandić, službenik firme TRACE SERBIA, Nebojša Nešić, vlasnik i direktor firme HERBA FARM, i Milenko Nikić, visokorangirani službenik u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Kako je navedeno, oni su protivpravno zahtevali od nevladine organizacije "28. jun" novčanu nadoknadu u iznosu od 37.500 evra kako bi omogućili nesmetan uvoz medicinske opreme koje su predstavnici te humanitarne organizacije prikupili i uputili zdravstvenim ustanovama u Nišu, na KiM, Republici Srpskoj, kao i povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

Posle lišavanja slobode pomenutih lica, pristupiće se zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem pretresu poslovnih kancelarija i stambenih objekata koje koriste pomenuta lica, u cilu fiksiranja materijalnih dokaza za izvršeno krivično delo, kažu u BIA.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova.

strana 1 od 95 idi na stranu