Rebić: Pokušaj ubistva lica iz kriminogene strukture - slučaj će biti brzo rasvetljen

Sinoć se u Novom Sadu dogodio pokušaj ubistva jednog lica iz kriminogene sredine, izjavio je direktor srpske policije Vladimir Rebić.

Izvor: Tanjug

Subota, 11.05.2019.

09:10

Rebić: Pokušaj ubistva lica iz kriminogene strukture - slučaj će biti brzo rasvetljen
Foto: Alex_Schmidt/depositphotos.com

Postoje određena saznanja po kojima postupa policija zajedno s Tužilaštvom i verujem da će ovaj pokušaj ubistva biti ubrzo rasvetljen, tvrdi Rebić.

On je za RTS rekao i da je "od početka ove godine rasvetljeno više 95 odsto ubistava i istakao da ima puno poverenje u policiju da će biti rešen i ovaj slučaj u Novom Sadu.

Upitan da li statistika ukazuje da je u Srbiji kriminal u porastu, on je rekao da statistika pokazuje upravo suprotno, odnosno da je 2018. bila godina sa najmanje krivičnih dela u Srbiji u 21. veku.

"Broj krivičnih dela koji se desio 2018. u odnosu na 2017. godinu je za oko 6,5 odsto manji, odnosno dogodilo se 6.000 krivičnih dela manje. Činjenica da se u prva četiri meseca ove godine dogodilo 12 odsto manje krivičnih dela, pokazuje da je Srbija postala sigurnije tlo za svoje građane", rekao je Rebić.

Naveo je i da se smanjuje i broj teških krađa (za 16 odsto), broj slučajeva nasilja u porodici (za 17 odsto), broj razbojništava (za 18 odsto).

"Od početka ove godine dogodilo se samo jedno ubistvo koje se moglo okarakterisati kao mafijaški obračun", naveo je Rebić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Podeli: