U BiH povećana opasnost od poplava: Službe u pripravnosti

Sve službe u BiH zadužene za zaštitu i spašavanje stavljene su u stanje pripravnosti zbog opasnosti od poplava.

Izvor: B92

Petak, 10.05.2019.

16:07

U BiH povećana opasnost od poplava: Službe u pripravnosti
Ilustracija: Depositphotos/gigidread

Poplave bi mogle da tu zemlju zahvate naredne sedmice, kada se očekuju velike padavine, potvrdilo je danas Ministarstvo bezbednosti BiH.

Ministarstvo je zatražilo punu pripravnost u slučaju da bude potrebe za angažovanje dodatnih snaga za pružanje pomoći službama civilne zaštite.

Obaveštenje je upućeno i Ministarstvu obrane BiH ukoliko se ukaže potreba za angažiranje letilica i pripadnika oružanih snaga BiH, kao i Centru za koordinaciju odgovora na vanredne situacije Evropske komisije, u slučaju potrebe za međunarodnu pomoć.

Agencija za vodno područje Save ranije toekom dana je upozorila da se od početka naredne sedmice može očekivati povećanje vodostaja na većini reka, a posebno na Uni, Sani i Bosni i njihovim pritokama.

"Vrh vodnih talasa prognozira se u ponedeljak, 13. maja za reku Unu i u utorak, 14. maja za reke Sanu i Bosnu", saopšteno je iz Agencije.

Agencija je pozvala na povećan oprez stanovništva i uprava firmi uz reke i preduzimanja aktivnosti koje bi smanjile štetu ako dođe do izlivanja vode iz korita.

Meteorolozi su pojačane padavine prognozirali za BiH od 12. do 17. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: