Ovo će danas biti Niš: 4.000 vojnika, 300 borbenih vozila, 40 letelica, artiljerijski sistemi

U Nišu će danas, povodom Dana pobede na fašizmom u Drugom svetskom ratu, biti održana vojno-policijska parada "Odbrana slobode".

Izvor: Tanjug

Petak, 10.05.2019.

07:14

Ovo će danas biti Niš: 4.000 vojnika, 300 borbenih vozila, 40 letelica, artiljerijski sistemi
Screenshot/TV Prva/Ilustracija

Paradi će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić će se u Nišu prvo sastati s komandantima jedinica Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i resornim ministrima, a posle sastanka planirane su izjave za medije, najavila je pres služba predsednika Republike.

Predsednik Srbije će se u Nišu sastati i s predsednikom Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantinom Kosačovim, a zatim će razgovarati i s ministrom odbrane Grčke Evangelosom Apostolakisom.

U 11 sati, predsednik Vučić će prisustvovati prikazu sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Odbrana slobode".

Na paradi će učestvovati više od 4.000 vojnika i policajaca, a biće predstavljena i tehnika i naoružanje Vojske Srbije.

Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova, u Nišu će građani danas moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "hamer", artljerijske sisteme "oganj", borbena vozila "lazar", artiljerijska oruđa "nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500+"...

Na kraju posete Nišu, predsednik Vučić će se sastati s predstavnicima kompanije KPMG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: