"Besmrtni puk ima patriotski značaj, treba da se setimo naših baka i deka, osvajača slobode"

Predsednik Odbora manifestacije Besmrtni puk, ministar Nenad Popović, istakao je da ta manifestacija ima patriotski značaj.

Izvor: B92

Četvrtak, 09.05.2019.

10:42

Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

"Treba da se setimo naših baka i deka koji su osvojili slobodu, koji su se borili protiv najveće nemani u 20. veku - protiv fašizma, protiv nacističke Nemačke, protiv nacističke Hrvatske, protiv balista na Kosovu", rekao je za RTS Popović.

"Zajednički danas slave i Rusija i Srbija... naše bake i deke dali su herojski živote da bi mi danas živeli mirno i bezbedno", istakao je Popović.

"Srbija i Rusija pobednici su u Drugom svetskom ratu, naša deca treba da znaju da smo mi pokolenja naših baka i deka koji su bili pobednici i heroji", rekao je Popović.

On je istakao da je "ovaj smisao veoma važan danas, pogotovo danas kada postoje pokušaji da se istorija prekroji, da se žrtve, a to smo mi i Rusi, prikažu kao dželati, a dželati, a to su nacisti, da se pokažu kao heroji".

"Mi nikada nećemo dozvoliti reviziju istorije", naglasio je Popović i podsetio da su Srbija i Rusija uvek bile antifašitičke i da su zajedno oslobodile celu Evropu sa evropskim saveznicima.

Izmedju ostalih, za manifestaciju su mnogo učinili Kozaci, Noćni vukovi, Grad Beograd, Ruski dom, rekao je Popović i pozvao Beogradjane da dodju na defile Besmrtnog puka s fotografijama svojih baka i deda.

Popović je naveo da će danas na manifestaciji biti Konstantin Kosačov i Valerij Rjazanski, članovi Saveta Federacije Federalne skupštine Rusije, koji su došli, kako kaže Popović, da budu sa svojom braćom i tako ćemo poslati poruku da smo bili zajedno u Drugom svetskom ratu i da ćemo biti zajedno i u budućnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: