Da li je moguće: Ipak će nam dati malo grejanja

Vršilac dužnosti direktora Beogradskih elektrana Rade Basta izjavio je da će to preduzeće danas početi tehničke tople probe sistema.

Izvor: B92

Utorak, 07.05.2019.

08:25

Da li je moguće: Ipak će nam dati malo grejanja
FOTO TANJUG/ KOCA SULEJMANOVIC/

On je za Tanjug rekao da će zbog tih tehničkih proba sistema radijatori narednih dana biti topliji.

"Kao v. d. direktora Beogradskih elektrana uputio sam predlog Sekretarijatu za energetiku za izmenu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom kako bi u periodu kada nema grejanja, a temperature su ispod 10 stepeni nadležni sektretarijat mogao da donese odluku o grejanju", rekao je Basta.

Proteklih par dana, ali i u nekoliko narednih, prema prognozama meteorologa, očekuju nas izuzetno hladni dani, a pogotovo jutra, za ovo doba godine. Grejna sezona u Beogradu je zvanično završena još 15. aprila, ali su toplane bile na "stend baju" do 3. maja. Međutim, temperature su znatno pale, a u beogradskim stanovima je ispod deset stepeni u jutarnjim satima.

Mnogi građani javljali su se redakciji Jutarnjeg programa TV Prve s pitanjem zašto nema grejanja po tako hladnom vremenu. Prema dosadašnjim zvaničnim objašnjenima, elektrane ne mogu da pokrenu sistem bez odluke gradskih vlasti, jer je zakonom i propisima uređeno do kada i koliko traje grejna sezona.

Za razliku od Beograda, Kraljevčani se greju.

Na sajtu Beogradskih elektrana objavljeno je da će sistem tog javnog preduzeća danas od 11 časova, biti u fazi tehničkog ispitivanja pred remont. Kako prenosi RTS, grejanje će biti pokrenuto u Kraljevu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Pančevu.

U Nišu i Novom Sadu počeo je remont sistema i zbog i toga nije moguće pokrenuti grejanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: