Razlog pada ruskog aviona: Više verzija u opticaju

Istražitelji ispituju više verzija kako bi objasnili pad Suhoj Superdžet 100 putničkog aviona na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.05.2019.

11:38

Razlog pada ruskog aviona: Više verzija u opticaju
Foto: Tanjug/The Investigative Committee of the Russian Federation via AP

Te verzije koje uključuju nedovoljnu kvalifikaciju pilota, tehničke probleme i nepovoljne vremenske uslove, izjavila je danas novinarima portparolka Ruskog istražnog odbora Svetlana Petrenko.

"Istraga razmatra različite verzije onoga što je izazvalo pad, uključujući nedovoljne kvalifikacije pilota, kontrolore leta i tehničko osoblje koje je pregledalo avion, kao tehničke probleme i nepovoljne vremenske prilike", rekla je ona, preneo je Tass.

U avionskoj nesreći juče na moskovskom aerodromu Šeremetjevo kada se zapalio avion u kojem je bilo 78 putnika i članova posade poginula je 41 osoba, uključujući dvoje dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

20 h

Podeli: