Sahranjena deca milijardera poginula u napadima na Šri Lanki, prisustvovala kraljevska porodica

U Aarhasu je danas sahranjeno troje dece najbogatijeg čoveka Danske koja su poginula u nedavnim terorističkim napadima na Šri Lanki.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 05.05.2019.

22:29

Sahranjena deca milijardera poginula u napadima na Šri Lanki, prisustvovala kraljevska porodica
Foto: EPA-EFE/Mads Claus Rasmussen

Sahrani dece Andersa Holha Povlsena (46), vlasnika lanca prodavnica odeće "Bestseler", prisustvovali su i članovi danske kraljevske porodice, kao i premijer Lars Leke Rasmusen.

Kako je preneo AP, Povlsen je sa suprugom Anom i jedinim preživelim detetom, ćerkom Astrid, tokom veoma potresne ceremonije na večni počinak ispratio tri kovčega okićena cvećem sa poginulom decom Alme, Agnes i Alfredom.

Alfred, Alma i Agnes nalazili su se u hotelu Šangri-La u glavnom gradu Šri Lanke, Kolombu, gde je porodica bila na odmoru za vreme uskršnjih praznika kada su radikalni islamisti povezani sa Islamskom državom izvršili više simultanih napada na crkve i hotele, u kojima je život izgubilo više od 250 ljudi.

Povlsen je nasledio danski trgovacki lanac "Bestseler", procenjen na oko 4,5 milijardi funti. On je i najveći deoničar u poznatoj onlajn trgovini "Asos" i drugi najveći deoničar u nemačkoj onlajn prodavnici "Zalando".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: