"Nećemo predati Lopesa vlastima Venecuele"

Španska vlada ne namerava da preda vlastima Venecuele opozicionog političara Leopolda Lopesa, koji se sklonio u rezidenciju španskog ambasadora u Karakasu.

Izvor: B92

Petak, 03.05.2019.

07:17

Foto: Tanjug/AP/Martin Mejia

To je izjavila portparolka vlade u Madridu.

U izjavi se dodaje da su Lopes, njegova žena i kćerka ušli u rezidenciju španskog ambasadora svojom voljom, kao i da se Vlada Španije nada da će vlasti Venecuele poštovati nepovredivost rezidencije, javlja Rojters.

Venecuelanski sud izdao je u četvrtak nalog za hapšenje opozicionog političara Leopolda Lopesa zbog kršenja sudskog naloga o kućnom pritvoru iz 2017. godine, objavljeno je na sajtu suda.

Kako prenosi Rojters, Lopes je u utorak napustio svoj dom u Karakasu kako bi se pojavio pored opozicionog lidera Huana Gvaida na skupu protiv predsednika Nikolasa Madura.

Nešto kasnije on se sklonio u rezidenciju španskog ambasadora u Karakasu, javio je Rojters.

Lopes se ispred ulaza u rezidenciju obratio novinarima i rekao da je proteklih nedelja razgovaro s visokim vojnim zvaničnicima koji su mu rekli da su za svrgavanje Madura.

Lopes je uhapšen 2014. zbog toga što je predvodio proteste protiv Madura.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: