Maduro pozvao na masovnu mobilizaciju, pristalice se okupile

Pristalice venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura okupile su se danas ispred predsedničke palate uzvikujući slogane podrške.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2019.

17:02

Maduro pozvao na masovnu mobilizaciju, pristalice se okupile
Foto: Tanjug/AP/Fernando Vergara

On je izjavio da su ga visoki vojni lideri uverili u njihovu lojalnost uprkos pozivima opozicionog lidera Huana Gvaida da se vojska pobuni.

Demonstracije dolaze kao odgovor na poziv lidera opozicije Huana Gvaida da vojska i civili ustanu protiv Madura, a na skupu je jedna osoba sa kamiona delila velike postere Madura sa venecuelanskom zastavom u pozadini, prenosi AP.

U tvitu koji je danas objavio Maduro poziva na "maksimalnu masovnu mobilizaciju kako bi se osigurala pobeda mira".

Gvaido se pojavio na ulicama sa brojnim vojnim pristalicama, ali za sada nema naznaka šire pobune u oružanim snagama, javlja agencija.

Američki zvaničnici izdali su saopštenja o podršci Gvaidu, kojeg priznaju kao legitimnog lidera zemlje, iako Maduro kontroliše vladine agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: