Sisi ubedio Trampa: SAD proglašavaju Muslimansko bratstvo teroristima

Trampova administracija radi na tome da najstariji egipatski islamistički pokret Muslimansko bratstvo proglasi stranom terorističkom organizacijom.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2019.

17:05

Sisi ubedio Trampa: SAD proglašavaju Muslimansko bratstvo teroristima
Foto: EPA-EFE/Ron Sachs / POOL

"Predsednik se konsultovao sa svojim timom za nacionalnu bezbednost i liderima u regionu koji dele njegovu zabrinutost i na proglašenju se radi kroz unutrašnji proces", navela je portparolka Bele kuće Sara Sanders u imejlu, preneo je Rojters.

Egipatski predsednik Abdel Fatah al-Sisi zatražio je od američkog predsednika Donalda Trampa da proglasi Muslimansko bratstvo terorističkom organizacijom, što je Egipat već učinio, na sastanku tokom posete Vašingtonu 9. aprila, izvestio je danas "Njujork tajms".

Muslimansko bratstvo je došlo na vlast u na prvim slobodnim izborima u modernom Egiptu 2012. godine, godinu dana nakon što je srušen dugogodišnji autokrata Hosni Mubarak u narodnom ustanku, navela je agencija.

Pokret je sada zabranjen i hiljade njegovih pristalica i veliki broj lidera su u zatvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: