"Pokušaj puča": Gvaido počeo "završnu fazu" za smenu Madura, suzavac kod vazdušne baze VIDEO

Venecuelanski opozicioni lider Huan Gvaido izjavio je da je počeo "završnu fazu" svog plana da smeni predsednika Nikolasa Madura.

Izvor: B92

Utorak, 30.04.2019.

13:20

On je pozvao Venecuelance i vojsku da ga podrže i okončaju Madurovu uzurpaciju.

Gvaido je na svom nalogu na Tviteru objavio video-snimak na kojem drži govor u društvu ljudi u vojnim uniformama i opozicionog političara Leopolda Lopeza, koji je u kućnom pritvoru, prenosi Rojters.

Gvaido je izjavio da je bio u vazdušnoj bazi Karakas la Karlota.

"Nacionalne oružane snage su donele ispravnu odluku, i računaju na podršku venecuelanskog naroda", rekao je on.

RT javlja da je bačen suzavac na auto-putu nedaleko od baze Karakas la Karlota.

Gvaido je izašao na ulice Karakasa s malom grupom dobro naoružanih vojnika i opozicionarom Leopoldom Lopesom, predvodeći ono što je ranije danas nazvao "pobunom".

"Ovo je čas svih Venecuelanaca, onih u uniformi i onih koji to nisu. Svi treba da izađu na ulice, u miru", rekao je Lopes u svom prvom pojavljivanju u javnosti otkako je 2014. priveden zbog organizovanja protesta protiv vlade.

Ministar informisanja Venecuele Horhe Rodriges je na Tviteru naveo da je vlada suočena s "pokušajem puča" koji predvode "izdajnici" iz redova vojske uz podršku desničarske opozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: