Vučić u Berlinu sa Krihbaumom FOTO VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavio je posetu Berlinu sastankom s Ginterom Krihbaumom, predsednikom Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO: TANJUG / PRINTSCREEN TANJUG VIDEO
FOTO: TANJUG / PRINTSCREEN TANJUG VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić informisao je u Berlinu predsednika Odbora za evropske poslove u nemačkom Bundestagu Gintera Krihbauma o koracima Srbije na putu ka članstvu u EU, kao i o aktuelnoj situaciji u vezi s dijalogom Beograda i Prištine.

"Imajući u vidu značajnu ulogu Bundestaga u evropskoj politici Nemačke, samim tim i po pitanju evrointergracija Srbije, od velike važnosti je redovna razmena mišljenja i kontinuirano informisanje poslanika o procesu pristupanja Srbije EU, kao i o zastoju u dijalogu s Prištinom", piše na nalogu na Instragramu "Budućnostsrbijeav" uz fotografiju sa sastanka.

Krihbaum je rekao nakon sastanka s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da su razgovarali o pitanju KiM i istakao da Vučić tu ima veoma konstruktivnu ulogu.

"Mislim da Vučić ima tu veoma konstruktivnu ulogu, kada je reč o ovim pitanjima. Želimo da jednog dana dođemo do rešenja i tražimo sa nemačke i evropske strane normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije", rekao je Krihbaum.

Takođe, Nemačka traži od kosovske strane da ide u tom pravcu, naglasio je on.

Istakao je da je na jučerašnjem samitu, koji su organizovale Nemačka i Francuska u Berlinu, vođen, kako je rekao, koristan dijalog.

Krihbaum je naglasio da je potrebna stabilizacija u regionu, kao i stabilizacija odnosa Srbije i Kosova.

Vučić se danas sastao i sa poslanikom Bundestaga Johanom Vadepulom.

Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Berlinu na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel i predsednika Francuske Emanuela Makrona, koji su organizovali sastanak o Zapadnom Balkanu.

Predsednik Srbije učestvovao je u ponedeljak na sastanku o Zapadnom Balkanu, na kojem su najviši predstavnici regiona razgovarali o otvorenim problemima i aktuelnoj situaciji, posebno o zastalom dijalogu Beograda i Prištine.

Najavio je, nakon sastanka, da će novi sastanak o obnavljanju dijaloga biti održan u Parizu 1. ili 2. jula, pred sastanak u Poznanju u okviru Berlinskog procesa.

Opšrinije u video-prilogu:

strana 1 od 172 idi na stranu