Gvaido ponovo pozvao vojsku Venecuele da mu se pridruži

Opozicioni venecuelanski vođa Huan Gvaido ponovo je pozvao na skupu u Karakasu vojsku da prestane da podržava predsednika Nikolasa Madura.

Izvor: B92

Subota, 27.04.2019.

22:18

Gvaido ponovo pozvao vojsku Venecuele da mu se pridruži
Foto: Tanjug/AP/Fernando Llano

Opozicioni vođa koga je pedesetak zemalja, uključujući i SAD, priznalo za prelaznog predsednika je održao skup u poslovnoj četvrti Karakasa. On je poručio vojsci da je njena podrška od suštinskog značaja.

"Ali, vreme prozazi i ne može se večno čekati", rekao je ; ;Gvaido i dodao da vojska, sada ima "istorijsku šansu da izađe uzdignute glave" i da mu se pridruži.

Za sada, izuzev jednog slučaja, visoki oficiri nisu odgovorili na njegove pozive i ostali su verni Maduru. ;

Gvaido je pozvao svoje pristalice da izađu 1. maja na najveće demonstracije u istoriji Venecuele kada će moći da okončaju uzurpiranje vlasti od strane Nikolasa Madura. ;

Maduro optužuje Gvaida da želi da podstakne državni udar uz pomoć Vašingtona. ;

Na drugoj strani glavnog grada više hiljada ljudi okupilo se na poziv predsednikove stranke PSUV da slave izlazak Venecuele iz Organizacije američkih država (OAS), čije sedište je u Vašingtonu. ;

Venecuelanske vlasti su takođe pozvale na demonstracije 1. maja u centru Karakasa za tradicionalnu povorku povodom Praznika rada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: