Venecuela: Potonuo brod, 21 osoba nestala

Najmanje 21 migrant iz Veneucele vodi se kao nestao pošto je brod kojim su plovili potonuo na putu ka Trinidadu i Tobagu, saopštio je danas UNHCR.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2019.

13:23

Venecuela: Potonuo brod, 21 osoba nestala
Christopher Furlong / Staff / Getty images

Na potonulom brodu nalazilo se najmanje 25 osoba iz venecuelanskog obalskog grada Gvirija, a četiri osobe su spasene i vraćene u grad, navodi UNHCR.

Incident se, kako prenosi Rojters, dogodio u sredu ujutru.

"Ovaj tragični incident naglašava neverovatan rizik morskih putovanja i drugih pograničnih kretanja izbeglica i migranata. Takodje, ističe i očaj onih koji su prisiljeni da napuste svoje domove i suoče se s neverovatnim poteškoćama na svojim putovanjima", rekao je portparol UNHCR-a Babar Balok na današnjem brifingu u Ženevi.

Prema podacima UNHCR-a, više od tri miliona ljudi je pobeglo iz Venecuele od 2014. godine zbog nestašice hrane, lekova i opšteg haosa u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: