Kim napustio Vladivostok, četiri sata ranije

Lider Severne Koreje napustio Vladivostok i krenuo put Pjongjanga. Agencije javljaju da je Kim Jong Un Rusiju napustio četiri sata ranije nego što je planirano.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2019.

09:11

Kim napustio Vladivostok, četiri sata ranije
Tanjug/AP Photo/Alexander Khitrov

Lidera Severne Koreje ispratili su ministar za razvoj Dalekog istoka Rusije i Arktika Aleksandar Kozlov, zamenik ministra poljnih poslova Igor Morgulov, ambasador Rusije u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora i guverner Primorskog regiona Oleg Kožemjako.

Kim je u prisustvu ruskih zvaničnika položio cveće, odajući počast vojnicima Rusije koji su poginuli na Pacifiku.

Državna agencija Severne Koreje KCNA izvestila je da je prvi sastanak Kima i predsednika Rusije Vladimira Putina bio "dirljiv" i da je prošao u prijateljskoj atmosferi.

Kim je izjavio na sastanku s Putinom da će mir i bezbednost na Korejskom poluostrvu u potpunosti zavisiti od budućeg stava SAD, prenela je severnokorejska državna agencija KCNA.

"Situacija na Korejskom poluostrvu i u regionu sada je dostigla kritičnu tačku sa koje bi mogla da se vrati u prvobitno stanje pošto su SAD zauzele negativan stav na nedavnom, drugom samitu i pregovorima izmedju Severne Koreje i SAD", citirala je KCNA Kimove reči.

Agencija je takođe prenela da su se Rusija i Severna Koreja dogovorile da preduzmu pozitivne mere u više oblasti kako bi unapredile saradnju, uključujući ekonomiju , trgovinu, nauku i tehnologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: