Tači: EU ne sme da ćuti na neprijateljsko ponašanje Srbije prema Kosovu

Hašim Tači je ocenio da je protest jedne grupe aktivista SLS kod graničnog prelaza Merdare dokaz da vlast u Srbiji kosovske Srbe drži kao taoce i maltretira ih.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2019.

17:17

Tači: EU ne sme da ćuti na neprijateljsko ponašanje Srbije prema Kosovu
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

"Nakon što je 1998. - 99. godine Srbija izvršila genocid na Kosovu nastavlja sa agresijom i sada isto čini i kosovskim Srbima. Zato EU ne sme da ćuti, ne smeju da ćute ni zemlje njene članice u odnosu na neprijateljsko ponašanje Srbije prema Kosovu, građanima Kosova, ali istovremeno držeći kao taoce i maltretirajući ovdašnje Srbe", kazao je Tači u izjavi za agenciju Beta.

Prema njegovim rečima, situacija u kojoj danas deo srpske zajednice na Kosovu protestuje protiv vlasti u Srbiji treba da utiče na svest i da otvori oči svim evropskim liderima da se Srbija ponaša agresivno i gotovo isto kao režim bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

Prištinski mediji su javili da je grupa funkcionera SLS prošla preko graničnog prelaza Merdare i prešla na srpsku stranu a da ih srpska policija nije zaustavila.

"Mi smo želeli da pitamo ove ljude (pripadnike policije Srbije) da li smo kriminalci, lica protiv kojih se odvija neka procedura a da mi o tome ne znamo", rekao je medijima predsednik SLS i poslanik Skupštine Kosova, Slobodan Petrović.

Prema njegovim rečima, Kancelarija za Kosovo i Metohiju u vladi Srbije vodi kampanju protiv njih i u poslednje vreme su se čule mnoge laži o toj stranci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: