Kurti najavio protest, na ulicama policija

Opozicioni Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija najavio protest ispred Kancelarije glavnog tužioca Aleksandra Ljumezija zbog korupcije. Na ulicama policija.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.04.2019.

12:19

Kurti najavio protest, na ulicama policija
Sean Gallup / Staff / Getty images

Simbolično, protest je zakazan za 11.55.

Neposredno pre početka protesta ispred zgrade tužilaštva u Prištini policija je blokirala ulicu i ne dozvoljava prolaz nijednom vozilu.

"Nikada država Kosovo nije bila više zarobljena nego danas. Državno tužilaštvo se ne bavi ni ratnim zločinima ni posleratnim zločinima, ekonomskim kriminalom ili političkim zločinima", navodi se u saopštenju Smoopredeljenja, prenela je prištinska Bota sot.

Samoopredeljenje smatra da bi predstavnici institucija, Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji trebalo da se plaše glavnog tužioca, ali to, kažu, nije slučaj. "Nikada nije bilo toliko korumpiranih ministara. Međutim, nijedan ministar vlade ne strahuje od glavnog tužioca Aleksandra Ljumezija", kažu u ovom pokretu.

Oni za LJumezija kažu da nije tužilac, već “zec”, kukavica, a možda je i ucenjen.

Kosovski premijer Ramush Haradinaj izjavio je da postoji rizik od današnjeg protesta koji organizuje Samoopredejenje protiv Ljumezija i ocenio da on znači uplitanje u pravosuđe.

"Postoji opasnost kada politička stranka protestuje protiv tužioca. To bi se moglo shvatiti i kao uplitanje ili pritisak na pravosudje", rekao je Haradinaj novinarima nakon sednice vlade.

Haradinaj je podsetio lidere tog pokreta, koji je parlamentarna stranka, da pre protesta moraju da se iscrpe druga sredstva protiv glavnog tužioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: