"Cirkus" na prelazu Merdare: Predstavnici SLS prešli, pa se vratili. Sve prate Kfor i policija

Predstavnici Samostalne liberalne stranke, lojalne prištinskim institucijama, prešli Merdare, pa se vratili. Haradinaj: Zaštitićemo ih. Stigao i Kfor.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2019.

12:06

Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Predstavnici SLS protestuju zbog navodnog sprečavanja prelaska u centralnu Srbiju njihovih predstavnika, od strane srpske policije.

Grupa pripadnika Samostalne liberalne stranke, njihov lider Slobodan Petrović i ministarka u prištinskoj vladi Dijana Živić prešli su danas taj administrativni prelaz, pa se vratili nazad. Ta "manifestacija" izvedena je, uz prisustvo Kfora i kosovske policije.

Sa Petrovićem je bila I novopostavljena ministarka poljoprivrede u kosovskoj vladi, Dijana Živić, koja je na toj poziciji zamenila predstavnika Srpske liste Nenada Rikala.

Haradinaj je izjavio danas da "Priština neće da ćuti" ovim povodom i da će zaštititi pripadnike SLS, ali nije rekao kojim merama.

Iz SLS tvrde da ih predstavnici srpskih vlasti progone i da im ne dozvojavaju da pređu administrativni prelaz, koji deli kosovsku teritoriju od centralne Srbije. Jovanović je, kako se navodi, juče bio na putu za Vranje iz privatnih razoga.

SLS je saopštila da je srpska policija zaustavila Jovanovića, te da su mu navodno rekli, kako tvrde u SLS, da za to imaju naređenje, jer "neko mora da razgovara sa njim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: