Ahmeti: Redak slučaj da se slažem s Vučićem, ne očekujem ništa posebno

Kopredsedavajući prištinskog tima za dijalog sa Beogradom Špend Ahmeti ocenio da je sastanak Vučića i Tačija dobra prilika da se ponovo pokrene dijalog.

Izvor: Tanjug

Petak, 26.04.2019.

08:58

Ahmeti: Redak slučaj da se slažem s Vučićem, ne očekujem ništa posebno
Foto: EPA-EFE/ Kushtrim Ternava

Ahmeti je za Glas Amerike rekao da ne veruje da će taj sastanak biti presedan i dodaje da je, čak i da se pokrenu pregovori, malo verovatno da dogovor bude postignut do kraja godine.

"Ovo je redak slučaj da se slažem s Vučićem u smislu da ne očekujemo ništa posebno da će se desiti, eureka, pa da ćemo rešiti problem koji imamo sada", rekao je Ahmeti, koji je učestvovao na panelu o Zapadnom Balkanu u Internacionalnom republikanskom institutu u Vašingtonu.

Ipak, nada se će prvi sastanak posle uvodjenja taksi Prištine na srpsku robu - imati neki rezultat.

"Možda bi bilo dobro da se odblokira dijalog, jer smo već nekoliko meseci u blokadi - od toga što smo na početku godine pričali o rešenju i dogovoru do kraja godine, a onda je došlo do blokade i stvari koje svi znamo i nadamo se da će doći do odblokiranja procesa", rekao je Ahmeti, koji je i gradonačelnik Prištine.

Veću šansu za deblokadu dijaloga Ahmeti vidi u tome što su domaćini susreta lideri dve najjace zemlje EU - nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron, a ne Brisel.

Međutim, čak i da pregovori krenu, Ahmeti smatra da je dogovor do kraja godine malo verovatan.

"To više slušamo od Vašingtrona, Brisela, Berlina, Pariza, ali u suštini mi živimo na Balkanu i ja sam pesimista da možemo doći do dogovora ove godine... Što ne znači da ne treba razgovarati", rekao je Ahmeti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: