Brnabić o slučaju Kanala 9: Spremna sam da pomognem

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je, povodom štrajka glađu direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović, da je spremna da pomogne.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2019.

10:38

Brnabić o slučaju Kanala 9: Spremna sam da pomognem
TANJUG/ Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije/ Slobodan Miljevic/ bk

"Kao predsednica vlade, trudim se da, u okviru ovlašćenja koja mi ustav i zakon daju, uvek kada je to moguće reagujem na svaku pritužbu građana. U vezi sa slučajem direktorke novosadskog TV Kanala 9 Maje Pavlović spremna sam da pomognem i razgovaram, ali koliko sam upoznata, njen zahtev je da sud donese presudu", izjavila je Brnabićeva.

Premijerka Srbije je ukazala da ni kao građanka, ni kao predstavnica izvršne vlasti ne sme i ne može da se meša u sudske odluke.

"Niti mogu da se mešam niti mogu da zauzimam strane, iznosim mišljenje ili na bilo koji način utičem na ishod sudskog postupka, budući da je sudska vlast u potpunosti samostalna i nezavisna u svom radu. Jedino što mogu da uradim jeste to što može i gospođa Maja Pavlović - da se nadam da što pre dođe do okončanja tog postupka", istakla je u saopštenju premijerka Brnabić.

Ona je izrazila nadu da će direktorka novosadskog TV Kanala 9 prekinuti štrajk glađu i pozvala je da ne ugrožava svoje zdravlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: