Bezbednosna procena: Izmestiti ambasadu Srbije

Ambasada Srbije u Libiji privremeno je izmeštena iz Tripolija u Tunis pošto su dobijene informacije sa terena koje su ukazivale da su mogući oružani sukobi.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2019.

08:27

Bezbednosna procena: Izmestiti ambasadu Srbije
Foto: Tanjug/AP Photo/Hazem Ahmed

"Odluka o privremenom izmeštanju ambasade doneta je nakon konsultacija svih nadležnih institucija u Republici Srbiji, u svetlu dobijenih informacija i izveštaja o pogoršanju bezbednosne situacije u ovom gradu i aktuelnih oružanih sukoba", rekao je generalni sekretar MSP Veljko Odalović za današnju "Politiku".

Kako navodi beogradski dnevnik, otpravnik poslova Gradimir Gajić i zvanično se preselio u Tunis 21. aprila.

List podseća da je odluka o tome da srpske diplomate nisu bezbedne u Libiji doneta tri i po godine posle otmice i pogibije dvoje zaposlenih u ambasadi Tripoliju, kao da je pre dve godine život u saobraćajnoj nesreći u Tunisu izgubio dugogodišnji ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: