Mediji: Đilas ruši SZS

Posle osnivanja Stranke slobode i pravde Dragan Đilas namerava da privuče što više partija iz SZS i formalizuje ulogu lidera opozicije, piše današnja štampa.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2019.

09:52

Mediji: Đilas ruši SZS
Screenshot/B92

U tom planu i njegovoj politici bojkota parlamenta i izbora protivi se znatan broj demokrata, piše danas "Kurir".

List prenosi izjavu neimenovanog izvora da se veliki broj funkcionera DS -a ne slaže s politikom i potezima Đilasa, načinom na koji se on bori protiv vlasti.

"Bojkot parlamenta, na čemu je insistirao upravo on iako nije poslanik, loša je ideja jer smo ostali bez prilike da iskažemo svoj stav i da gradjani za njega čuju. Značajnije, protivimo se njegovoj nameri da preuzme kontrolu nad DS-om. Ne želimo da budemo njegove marionete", kazao je taj izvor.

Nezadovoljne statusom u SZS, neke demokrate "spremaju pobunu", tvrdi izvor, dodajući da su oni prozreli Djilasovu nameru da posle formiranja svoje partije rasturi SzS.

"Želi da što više stranaka iz opozicije usisa u svoju partiju i na taj način je ojača, i onda se tako nametne kao suvereni vodja opozicije. Nije tajna da se mnogi ne slažu s tim kako Zoran Lutovac vodi DS koji je Đilasov čovek", navodi izvor.

Dodaje da zato kod dela demokrata postoji ideja o ukrupnjavanju DS, odnosno da se ponovo ujedine SDS, Nova stranka, Zajedno za Srbiju.

"Kurir" prenosi i izjavu poslanika DS Radoslava Milojičića da je protiv bojkota parlamenta i da razmišlja o povratku u Skupštinu, kao i da se zalaže za ukrupnjavanje DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: