Makron obećao radnicima manje poreze

Francuski predsednik Emanuel Makron objavio je danas poreske olakšice za radnike iz srednje klase i obećao reprezentativniji parlament.

Izvor: Beta/AP

Četvrtak, 25.04.2019.

20:22

Makron obećao radnicima manje poreze
Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

On je takođe upozorio da Francuska i Evropa moraju bolje da se bore protiv ilegalnih migracija.

Makron se u televizijskom obraćanju iz Jelisejske palate bavio temama tromesečne nacionalne debate o razlozima nezadovoljstva demonstranata, kao i visokim porezima, visokom nezaposlenošću i sve manjim platama.

Francuski lider je otkrio i mere za povećanje penzija, za pomoć samohranim roditeljima i olakšavanje propisa o referendumima, da bi ljudima bilo lakše da izraze nezadovoljstvo na drugi način osim uličnim protestima.

Makron je, međutim, upozorio i da dolazi vreme teških izbora.

"Ne verujem u stalne referendume, jer referendumi ne omogućavaju teške odluke u vreme kada one moraju biti donesene", naveo je on. Makron je takođe upozorio da ilegalna imigracija teško pritiska Francusku i Evropu, i rekao da podržava "snažnu" Evropu koja štiti svoje granice dok istovremeno daje azil nekim ljudima iz zemalja gde su im životi ugroženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: