Blokada na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo: Policija zaustavlja srpske autobuse VIDEO

Na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo hrvatska policija skoro četiri sata ne pušta više od 20 srpskih autobusa da pređu granicu.

Izvor: Blic/Pink

Četvrtak, 25.04.2019.

23:31

Blokada na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo: Policija zaustavlja srpske autobuse VIDEO
Foto: EPA/Zoltan Balogh

Policija je zabranila putnicima da stoje pored autobusa i preti im kaznom od 5.000 kuna, što je oko 670 evra.

Broj turističkih autobusa koji čekaju na ulaz u Hrvatsku je za više od dva sata premašio 20, a putnici kažu da im deluje da hrvatska policija nema nameru da počne da pušta autobuse da uđu u zemlju.

Utisak putnika koji mahom putuju u Italiju za Vaskršnje praznike jeste da hrvatska policija to radi namerno.

Nakon dva sata čekanja i dalje nema naznaka kada će autobusi da nastave putovanje. Hrvatska policija ne daje nikakva objašnjenja i odbija bilo kakvu komunikaciju.

Jedan od putnika je rekao da je predstavniku agencije policajac izjavio: "Imam ja svoje razloge zašto vas ne puštam", a zatim mu naredio da zatvori vrata autobusa, piše "Pink".

Prema informacijama sa terena, autobuse na redovnim linijama hrvatska policija pušta preko reda u odnosu na turističke grupe koje prolaze kroz Hrvatsku.

Pojedini turistički autobusi čekaju već četiri sata na granici sa Hrvatskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: