Usvojene izmene Zakona o strancima

Skupština usvojila izmene Zakona o strancima čiji je cilj, kako su iz Vlade Srbije istakli, da stranci lakše dobiju dozvole za rad i boravak u Srbiji.

Izvor: Beta

Četvrtak, 25.04.2019.

11:10

Usvojene izmene Zakona o strancima

Ministar za rad Zoran Đorđević je ranije tokom obrazlaganje zakona poslanicima rekao da je Srbija zemlja ubrzanog razvoja i da postoji velika zainteresovanost stranih investitora da posluju u Srbiji, kao i stranaca da rade na ovom tržištu.

Skupština je danas usvojila i izmene Zakona oplaniranju i izgradnji kojim se skraćuje vreme i smanjuju troškovi u sporovođenju infrastrukturnih projekata, a veću ulogu dobija Inženjerska komora.

Usvojene su i izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju čiji je cilj da se smanji obim sive ekonomije u drumskom saobraćaju koji se procenjuje na između 80 i 100 miliona evra.

Skupština je usvojila i izmena i dopuna Zakona o upravljanju aerodromima koji utvrdjuje da je Vlada formirala preduzeće "Aerodromi Srbije", čije će sedište biti u Nišu, kako bi se, po rečima ministarke Zorane Mihajlović zajednički moglo da investira u sve male aerodrome u Srbiji koji će postati deo "Aerodroma Srbije".

Skupština je danas usvojila i Zakona o žičarama za transport lica, Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, zatim potvrdili Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o medjunarodnom drumskom saobraćaju, izmene Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre i Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar.

Usvojen je i Pravilnik o unutrašnjem uredjenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnoj službi Zaštitnika gradjana, koji je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i a date saglasnosti i na Pravilnik o unutrašnjem uredjenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: