Kim u Rusiji: Blindirani voz, so i hleb VIDEO

Severnokorejski lider Kim Džon Un stigao je blindiranim vozom u Rusiju gde će se sutra u Vladivostoku sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.04.2019.

07:26

Kim u Rusiji: Blindirani voz, so i hleb VIDEO
Foto: Tanjug/AP

Kimu je po dolasku na železničku stanicu Hasan u Primorskom regionu priredjen doček uz cveće i tradicionalnu dobrodošlicu hlebom i solju, prenela je agencija RIA.

"Raduje me poseta Rusiji", rekao je Kim po izlasku iz voza u Hasanu de ga je sačekao ruski ministar za Daleki istok i Arktik Aleksandar Kozlov, prenosi Tass.

Kozlov je izrazio nadu da će ova poseta ostati Kimu u srdačnoj uspomeni. "Kim Džong Un je rekao da ovo nije njegova poslednja poseta Rusiji. Rekao je da je ovo samo prvi korak", saopštili su ruski zvaničnici.

Osim Kozlova, Kima su dočekali gubernator Primorskog regiona Oleg Kožemjako, kao i ruski ambasador u Severnoj Koreji Aleksandar Macegora.

Severnokorejski lider posetio je Kuću rusko-korejskog prijateljstva.

Iz stanice Hasan, Kim se vozom uputio prema Usurijsku odakle će preći tranšibirskom železnicom doći do Vladivostoka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: