Helt oštro reagovao zbog kosovske CIK: Kakva je politička mudrost takvog koraka?

Nemački ambasador u Prištini Kristijan Helt oštro je reagovao u vezi s kosovskom Centralnom izbornom komisijom (CIK), navodi "Gazeta ekspres".

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.04.2019.

18:50

Helt oštro reagovao zbog kosovske CIK: Kakva je politička mudrost takvog koraka?
Foto: GettyImages

Reakcija dolazi nakon odluke CIK da ne potvrdi kandidate Srpske liste za prevremene izbore u četiri opštine na severu.

"Bez mogućnosti da sudim o pravnim aspektima odluke u ovoj fazi, ipak se pitam - kakva je politička mudrost takvog koraka? Kao da stvari nisu već bile dovoljno komplikovane. I zašto CIK nije još kompletirana?", napisao je Helt na Tviteru.

"Gazeta ekspres" podseća da je do nepotvrđivanja kandidata za Srpsku listu došlo zbog odbijanja dva člana CIK, članova pokreta Samoopredeljenje Adnana Rustemija i Nazlije Bale, koji su rekli da ne prihvataju to pošto članovi Srpske liste "ne priznaju državu".

Navodi se da je posle ovih događaja došlo do oštrih reakcija iz Beograda, prvo šefa Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, koji je uputio brojne optužbe pokretu Samoopredeljenje, a potom i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da će se žaliti i nemačkoj kancelariji Angeli Merkel na sastanku 29. aprila u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: