Danas presuda za ratni zločin u Bosanskom Petrovcu

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, izreći će danas prvostepenu presudu Milanu Dragišiću.

Izvor: Tanjug

Sreda, 24.04.2019.

07:08

Danas presuda za ratni zločin u Bosanskom Petrovcu
Ilustracija: Thinkstock

On je optužen da je ubio tri civila bošnjačke nacionalnosti, i još tri pokušao da ubije 20. septembra 1992. godine u Bosanskom Petrovcu, nakon pogibije njegovog brata. Presuda će mu biti izrečena u zgradi posebnog odeljenja suda u Ustaničkoj ulici, saopštio je Viši sud.

Milan Dragišić se tereti da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Prema navodima optužnice, koje su preneli mediji, nakon što je dovezeno telo njegovog brata Dragana Dragišića zvanog â"Dado", koji je poginuo na ratištu kod Bihaća, Milan je naoružan automatskom puškom u vojnoj uniformi ubio prvog komšiju Asima Kavaza.

Nakon toga, ugledavši u blizini njegovog sina Muhameda Kavaza, koji je došao do svog oca, koji je pogođen ležao na putu, Dragišić je ispalio više metaka u njega, ali je Muhamed iako ranjen uspeo da pobegne.

Dragišić je potom krenuo niz ulicu uočivši Asmira Lemeša, te je ispalio nekoliko metaka ka njemu, ali je i Asmir uspeo da pobegne. Krećući se dalje ulicom JNA, Dragišić je došao do kuće Šaćira Hujića, ispalio više metaka iz automatske puške i ranio ga.

Dragišić je istog dana sa još jednom osobom kolima došao do dvorišta starog hotela "€žGrmeč", u kojim su sa cirkularom sekli drva Terzić Safet zvani "€žBendžo" i Zajkić Eldin zvani "žKlej", te ih obojicu ubio, preneli su mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: