"Nelogično da tamo gde su mrtvi i nema televizora stiže račun za TV pretplatu"

Meštani sela Lisice u Donjem Dragačevu zatražili su od lokalnih vlasti ukidanje TV pretplate na groblju.

Izvor: B92, Prva

Sreda, 24.04.2019.

17:42

Screenshot/TV Prva

Naime, kada su uvodili struju u kapelu, nisu ni slutili da će im to pored računa za struju doneti i račun za TV pretplatu.

Oni se protiv ovog računa bune ne zato što je visok, već iz čistog principa i kažu da njihove pretke, koji su ovde sahranjeni, sigurno ne bi zanimao sadržaj koji se emituje na televiziji, čak i da su među živima.

Ilija Domanović je predsednik sela koji je podržao lokalnog sveštenika i svoje meštane u zahtevu da se na njihovom groblju ukine plaćanje ove takse.

- Nelogično je i besmisleno da tamo gde su mrtvi i tamo gde nema nijednog televizora stiže račun za pretplatu od 200 i nešto dinara, ja to plaćam već tri godine i to je bacanje para - priča Ilija za emisiju "Nećete verovati", koja se emituje na Prvoj televiziji.

I ostali meštani ovog sela kažu da im nije jasno "kako to da se TV pretplata mora plaćati i u večnoj kući".

- U redu je da račun stiže u domaćinstvo u kojem se gleda televizijski program, ali treba li i na groblju? Da nije žalosno, situacija bi bila presmešna - kaže Ilijin komšija Milorad Nešovanović.

Meštani sela Lisice u šali dodaju da na ovom mestu nisu potrebni piplmetri, jer je "gledanost sigurno mala".

U ime svih meštana sela Ilija je na lokalnom groblju izneo svoje zahteve.

- Mi se bunimo jer smatramo da je došlo do greške. To nije ispravno, nepošteno je i nepotrebno da se pare bacaju uzalud. Naša opština treba da reaguje kod nadležnih organa da se utvrdi da li je to ispravno i da se prekine - naglašava Ilija Domanović.

Opširnije u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: