"Još ima onih s eksplozivom koji su u bekstvu"

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge potvrdio je da u toj azijskoj zemlji i dalje postoji aktivna pretnja.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.04.2019.

21:35

Foto: EPA-EFE/M.A. PUSHPA KUMARA

Si-En-En prenosi da je Vikremesinge, na pitanje na današnjoj konferenciji za medije o toj pretnji, kazao da su "ljudi s eksplozivom i dalje u bekstvu".

Premijer je, povodom samoubilačkih bombaških napada na crkve i hotele u kojima je na katolički Uskrs ubijeno više od 300 ljudi, rekao da ne zna koliko je osoba u bekstvu.

Predsednik Šri Lanke Maitripala Sirisena izjavio je takođe danas da očekuje smene čelnika odbrambenih snaga te zemlje u naredna 24 časa, pošto nisu uspeli da spreče napade bombaša samoubica u kojima je ubijeno više od 300 ljudi, uprkos činjenici da su imali informacije da će se napadi desiti.

"U potpunosti ću restrukturirati policiju i bezbednosne snage u narednim nedeljama. Očekujem smene šefova odbrambenog establišmenta u roku od 24 časa", poručio je Sirisena, prenosi Rojters.

Navodi se da je on to saopštio u obraćanju naciji koje je prenošeno na nacionalnoj televiziji.

"Bezbednosni zvaničnici koji su dobili obaveštajni izveštaj od strane zemlje nisu to podelili sa mnom. Trebalo je reagovati na odgovarajući način. Odlučio sam da preduzmem stroge mere protiv ovih zvaničnika", kazao je Sirisena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: