"Još ima onih s eksplozivom koji su u bekstvu"

Kolombo -- Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge potvrdio je da u toj azijskoj zemlji i dalje postoji aktivna pretnja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/M.A. PUSHPA KUMARA
Foto: EPA-EFE/M.A. PUSHPA KUMARA

Pročitajte još:

"Nisam dobio obaveštajni izveštaj o mogućem napadu, smeniću šefove odbrane"

Si-En-En prenosi da je Vikremesinge, na pitanje na današnjoj konferenciji za medije o toj pretnji, kazao da su "ljudi s eksplozivom i dalje u bekstvu".

Premijer je, povodom samoubilačkih bombaških napada na crkve i hotele u kojima je na katolički Uskrs ubijeno više od 300 ljudi, rekao da ne zna koliko je osoba u bekstvu.

Predsednik Šri Lanke Maitripala Sirisena izjavio je takođe danas da očekuje smene čelnika odbrambenih snaga te zemlje u naredna 24 časa, pošto nisu uspeli da spreče napade bombaša samoubica u kojima je ubijeno više od 300 ljudi, uprkos činjenici da su imali informacije da će se napadi desiti.

"U potpunosti ću restrukturirati policiju i bezbednosne snage u narednim nedeljama. Očekujem smene šefova odbrambenog establišmenta u roku od 24 časa", poručio je Sirisena, prenosi Rojters.

Navodi se da je on to saopštio u obraćanju naciji koje je prenošeno na nacionalnoj televiziji.

"Bezbednosni zvaničnici koji su dobili obaveštajni izveštaj od strane zemlje nisu to podelili sa mnom. Trebalo je reagovati na odgovarajući način. Odlučio sam da preduzmem stroge mere protiv ovih zvaničnika", kazao je Sirisena.

strana 1 od 406 idi na stranu