"Nisam dobio obaveštajni izveštaj o mogućem napadu, smeniću šefove odbrane"

Predsednik Šri Lanke najavio je da će smeniti šefove odbrane zemlje u roku od jednog dana, jer su imali obaveštajne podatke o napadu, koje nisu podelili s njim.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2019.

18:38

EPA-EFE/STR

Predsednik ove zemlje Maithripala Sirisena ocenio je da je nemili događaj veliki neuspeh za službe koje su mogle da spreče samoubilačke napade u kojima je poginulo više od 300 ljudi, javlja Rojters.

“Potpuno ću restrukturirati policiju i snage bezbednosti u narednim nedeljama. Očekujem da će u naredna 24 sata šefovi odbrambenih ustanova zemlje biti promenjeni“, kazao je Sirisena.

“Službenici bezbednosti su dobili obaveštajni izveštaj stranih službi, ali ga nisu podelili sa mnom. Odgovarajuće akcije bi bile preduzete. Odlučio sam da preduzmem stroge akcije protiv odgovornih", istakao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: