Haradinaj: U Berlin idem sa nepromenjenim stavovima o dijalogu

Premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj kaže da u Berlin ide sa nepromenjenim stavom o dijalogu sa Beogradom.

Izvor: B92

Utorak, 23.04.2019.

14:35

Haradinaj: U Berlin idem sa nepromenjenim stavovima o dijalogu

Za njega je, kaže, važno da Kosovo bude deo Berlinskog procesa, zajedno sa, kako je rekao, pet balkanskih zemalja.

"Važno je da je Kosovo deo paketa šest balkanskih zemalja u Berlinskom procesu", rekao je Haradinaj i dodao da je taj proces važan jer, kako je rekao, ne dozvoljava "nijednoj državi da stagnira".

Sastanak sa premijerima i predsednicima država Zapadog Balkana sazvali su nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Emanuel Makron za 29. april u Berlinu.

Haradinaj kaže da Priština ne određuje ko su učesnici tog skupa. Prema njegovim rečima, pominjanje korekcije granica bilo je greška i dobro je što je, kako kaže, ta tema prevaziđena.

"Diskusije o teritoriji su pogrešne. Dobro je da je to prevaziđeno, a mi ni ne pokušvamo da tu temu održimo živom", rekao je Haradinaj na konferenciji za novinare, prenela je prištinska Gazeta ekspres.

Upitan o odnosu sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, koja će takođe biti prisutna u Berlinu, Haradinaj je rekao da, što se nje tiče, nema problem, već su problem teme koje je ona pokretala.

"Mi nismo protiv Mogerinejeve, ali jesmo protiv njenog odstupanja da se umesto o dijalogu razgovara o teritorijama. Ona je inače pri kraju svog mandata, a problem nije bio sa njom, već sa suštinom", rekao je Haradinaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: