Stefanović: Srbija ne sme dopustiti da se bilo ko oseća nebezbednim

Beograd -- Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da su policijski službenici obavili uviđaj na mestu na kom su na zgradi Ambasade Mađarske ispisani uvredljivi grafiti.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Očekujem da oni u što kraćem roku budu privedeni pravdi, jer Srbija ne sme dopustiti da se bilo ko oseća nebezbednim u našoj zemlji", kazao je Stefanović Tanjugu.

Kao skandal je ocenio to što se u Srbiji, koja baštini i neguje sve tekovine antifašističke borbe, neko usudio da ispisuje grafite sa takvim sadržajima i upućuje takve poruke.

Pritom je, napominje, reč o diplomatskom predstavništvu zemlje, iz koje poreklo vodi veliki broj naših građana, komšija i prijatelja.

"Širenje mržnje prema Mađarima, kakvo smo nedavno imali prilike da čujemo u govorima lidera na skupovima Saveza za Srbiju, očigledno inspiriše pojedine u našoj zemlji na mržnju prema drugim narodima i dovodi do pojave i ovakve vrste grafita, neprimerenih i nedostojnih jedne zemlje kakva je Srbija", rekao je Stefanović.

Ministar i potpredsednik vlade ocenio je da je i to što se desilo jedna od posledica "njihove politike nasilja i mržnje, jedine koju imaju da ponude i koju u kontinuitetu sprovode, prema ženama, novinarima, drugim narodima i svim ostalima koji ne dele njihovo mišljenje".

Na tabli Ambasade Mađarske u Krunskoj ulici danas su zatečeni iscrtani grafiti sa kukastim krstovima.

Grafite su nepoznata lica nacrtala tokom noći, a oni su jutros uklanjani.

Tanjug/Edib Tahirović
Tanjug/Edib Tahirović

Tanjug/Edib Tahirović
Tanjug/Edib Tahirović

Tanjug/Edib Tahirović
Tanjug/Edib Tahirović

strana 1 od 139 idi na stranu