Danas je Dan Vojske Srbije, čestitka od predsednika

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije nizom manifestacija obeležavaju 23. april - Dan Vojske Srbije.

Izvor: Tanjug

Utorak, 23.04.2019.

08:55

Danas je Dan Vojske Srbije, čestitka od predsednika
Tanjug, Sava Radovanoviæ

Taj dan obeležava se u znak sećanja na podizanje Drugog srpskog ustanka, na Cveti, 1815. godine u Takovu.

Povodom praznika, danas su položeni venci na Spomenik neznanom junaku na Avali i na Spomen-obeležju u Takovu.

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, kao izaslanik predsednika Republike, uručio je danas odlikovanja pripadnicima Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

Uručenju odlikovanja prisustvovali su i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, a zlatnom i srebrnom medaljom odlikovano je više od 170 pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva odbrane.

Ukazom predsednika Republike od 11. februara, za Dan državnosti srebrnom i zlatnom medaljom odlikovano je 93 pripadnika VS i Ministarstva odbrane, od čega 35 za zasluge, a 56 za revnosnu službu, dok je ukazom od 12. aprila predsednik odlikovao ukupno 80 pripadnika VS i MO i to 27 za zasluge, a 53 za revnosnu službu.

Selaković je obraćajući se odlikovanima kazao da mu je pripala izuzetna čast da u ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, Aleksandra Vučića, pozdravi pripadnike VS i Ministarstva odbrane na današnji praznik, koji je ustanovljen kao sećanje na jedan od najvažnijih dana u našoj istoriji, koji je označio prekretnicu za slobodu naše zemlje i početak borbe za slobodu - kao sećanje na početak Drugog srpskog ustanka.

Praznik će biti svečano obeležen i u svim komanadama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije, saopstilo je ranije Ministarstvo.

Čestitka od predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske ministru odbrane Aleksandru Vulinu, načelniku Generalštaba VS general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima VS.

"Velika je čast služiti otadžbini, poštovati zadatu reč i negovati moralne obaveze", napisao je Vučić na Instagram profilu "Budućnost Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: