Borba protiv ekstremista: Iran i Pakistan formiraju zajedničke jedinice

Predsednik Irana Hasan Rohani rekao je da će u saradnji s Pakistanom biti formirane zajedničke jedinice koje će se boriti protiv ekstremista.

Izvor: Beta/AP

Ponedeljak, 22.04.2019.

21:47

Borba protiv ekstremista: Iran i Pakistan formiraju zajedničke jedinice
Foto: Gettyimages

I Islamabad i Teheran su navodili da ekstremističke grupe bazirane duž granice dve zemlje, deluju sa teritorije druge zemlje, povremeno izvodeći prekogranične napade.

Do sporazuma je došlo nakon što je Pakistan u subotu saopštio da je ranije tokom nedelje grupa ekstremista prešla granicu i napala pakistansku vojsku u provinciji Baludžistan, ubivši 14 vojnika.

Rohani je objavio da je tokom jučerašnjeg sastanka s pakistanskim premijerom Imranom Kanom dogovorena "zajednička jedinica za brze odgovore za borbu protiv terorizma na granici", ali nije iznosio detalje.

Kan je rekao da Pakistan "neće dozvoliti da bilo koja ekstremistička grupa deluje s njegove teritorije".

Naoružane grupe koje su aktivne i u pakistanskom i u iranskom delu Baludžistana traže nezavisnost od obe države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: