Tramp na Uskršnjoj trci najavio novo ulaganje u vojsku FOTO

Predsednik SAD Donald Tramp označio je početak tradicionalne godišnje Uskršnje trke sa jajima u Beloj kući, a u obraćanju govorio je o novim ulaganjima u vojsku

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.04.2019.

20:28

Tramp na Uskršnjoj trci najavio novo ulaganje u vojsku FOTO
Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Tramp je naglasio da će vojska SAD-a biti dovedena do nivoa na kom nikad nije bila.

"Želim svima srećan Uskrs", poručio je američki predsednik u obraćanju sa "Trumanovog balkona" Bele kuće, u društvu prve dame Melanije Tramp i maskote belog uskršnjeg zeca sa naočarima, prenosi AP.

Američki predsednik je zatim duvanjem u pištaljku označio početak Uskršnje trke sa jajima u bašti Bele kuće, što je jedna od mnogih aktivnosti koje su priređene za 30.000 dece i odraslih koji posećuju Belu kuću tokom uskršnjeg ponedeljka.

Glavni događaj je tradicionalna trka sa jajima, koja se u Beloj kući održava od 1878. godine, kada se tvrdo kuvano jaje valja kašikama po travi, a prva dama je ove godine najavila dve nove aktivnosti, muzička jaja i igru školica.

Takođe je organizovan kutak gde su prva dama i drugi zvaničnici čitali priče deci i gde su deca mogla da pišu čestitke američkim vojnicima.

Tramp je tokom ove manifestacije govorio i o ulaganju njegove administracije u vojsku navodeći da će biti obnovljena do nivoa koji do sada nije viđen, navodi agencija.
Foto: EPA-EFE/KEVIN DIETSCH
Foto: EPA-EFE/KEVIN DIETSCH
Foto: EPA-EFE/KEVIN DIETSCH

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: