Merkelova čestitala Zelenskom pobedu

Nemačka kancelarka Angela Merkel čestitala je danas Volodimir Zelenskom pobedu na juče održanim predsedničkim izborima u Ukrajini.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.04.2019.

12:52

Merkelova čestitala Zelenskom pobedu

"Čestitam Vam od sveg srca što ste izabrani na mesto ukrajinskog predsednika", navedeno je u čestitki nemačke kancelarke, prenela je agencija Tas s.

Merkelova je istakla da su od ukrajinske revolucije 2014. godine dve zemlje pojačale njihove veze u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i javnoj sferi.

Ona je poručila da će Nemačka i ubuduće da nastavi da podržava Ukrajinu, posebno kada je u pitanju suverenitet i teritorijalni integritet zemlje.

"Brinem o stabilizaciji Ukrajine i mirnom rešenju sukoba kao i o održavanju ključnih reformi pravosudnih organa, decentralizaciji vlasti i borbi protiv korupcije", navela je nemačka kancelarka.

Merkelova je rekla da bi volela da uskoro bude domaćin Zelenskom u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: