Nova panika u Šri Lanki: Policija pronašla 87 detonatora bombi

Policija Kolomba pronašla 87 detonatora bombi na glavnoj autobuskoj stanici, samo dan nakon krvavih napada u Šri Lanki.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.04.2019.

12:28

Nova panika u Šri Lanki: Policija pronašla 87 detonatora bombi

Policija je najpre našla samo par detonatora, ali su nedugo zatim našli i ostatak. Odmah je pokrenuta istraga, a za sada nije potvrđeno da li je taj incident povezan s jučerašnjim krvavim napadima u Šri Lanki, u kojima je poginulo 290 ljudi, a preko 500 ih je povređeno.

Napadi su se dogodili za katolički uskrs, izvedeni su organizovano na crkve za vreme mise, kao i na luksuzne hotele u kojima odsedaju turisti.

Prema najnovijim podacima, vlada Šri Lanke je objavila da iza napada stoji lokalna islamska teroristička organizacija, koja je za te organizovane napade imala pomoć međunarodne mreže. Takođe, predsednik te zemlje proglasio je vanredno stanje, a policija je dosadašnjom istragom utvrdila šeme svih napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: