Najnoviji bilans uskršnjeg masakra: 290 poginulih, 500 povređenih

Najmanje 290 osoba je stradalo i 500 je povređeno u seriji napada na crkve i hotele u nedelju u Šri Lanki, saopštile su jutros vlasti novi bilans žrtava.

Izvor: Tanjug, Beta/AFP

Ponedeljak, 22.04.2019.

07:00

Najnoviji bilans uskršnjeg masakra: 290 poginulih, 500 povređenih
Foto: Tanjug/AP

"Novi bilans je 290 mrtvih i 500 povređenih", saopštila je policija i dodala da su 24 osobe privedene jer su osumnjičene za veze s napadima.

Niko nije preuzeo odgovornost za napade koji su se dogodili dok su vernici bili u ckrvi na obeležavanju Uskrsa prema gregorijanskom kalendaru. Osam eksplozija je odjeknulo u crkvama i hotelima u Kolombu i okolini. U napadima su i stradali i turist

Policija je juče uhapsila 13 osumnjičenih za napade koje je ministar odbrane Ruvan Vijevardena opisao kao terorističke. On je rekao da je većina napada na crkve i hotele bila samoubilačke prirode.

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremešinge izjavio je da postoji mogućnost da napadi izazovu nestabilnost u zemlji, i poručio da će vlada iskoristiti sva moguća ovlašćena da deluje protiv odgovornih za napade.

U Šri Lanki je uveden policijski čas u trajanju od 18 do 6 časova. Portparol policije rekao je da je pronađeno skrovište i kombi koji su napadači koristili.

AP navodi da je ovo najgori napad u Šri Lanki još od 26-godišnjeg građanskog rata, tokom kojeg je pobunjenička grupa Tamilski tigrovi sprovodila brojne bombaške napade u borbi za nezavisnu tamilsku državu na severu zemlje.

Pročitajte još:

Bilans krvavog Uskrsa na Šri Lanki – šta do sada znamo?

Pokolj u Šri Lanki: Serija eksplozija, 207 mrtvih, 450 povređenih VIDEO

Krvavi Uskrs u Šri Lanki

Potresne slike iz Šri Lanke obilaze svet FOTO

Šri Lanka: Evakuisano osmoro rumunske dece iz Kolomba

Objavljen snimak crkve iz koje kulja dim

Dačić: Nema nastradalih državljana Srbije u Šri Lanki

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: