Zbog tvita Haradinaj postao "žrtva" ruskih šaljivdžija

Na meti ruskih radijskih voditelja Vladimira Vovana Kuznjecova i Alekseja Leksusa Stolijarova našao se i Ramuš Haradinaj.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 22.04.2019.

17:59

Zbog tvita Haradinaj postao

Premijer privremenih prištinskih institucija postao je predmet šale zbog tvita u kojem je poželeo svom "prijatelju Petru Porošenku i njegovom budućem premijeru Vovanu Leksusovu sve najbolje i pobedu u drugom krugu izbora u nedelju".

Post je potom obrisan sa naloga, najverovatnije pošto je neko shvatio da je "Vovan Leksusov" samo spoj nadimaka komičara, ali i ne dovoljno brzo, jer su ga drugi korisnici slikali i širili putem interneta.

Ovim povodom na Tviteru se oglasio i britanski novinar Šon Voker, navodeći da su Vovan i Leksus verovatno pozvali Haradinaja predstavivši se kao ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

"Kako političari i dalje padaju na to?", zapitao se Voker.

On navodi da će verovatno uskoro biti objavljen i audio-snimak njihovog poslednjeg poziva, prenosi Blic.

Britanski novinar i stručnjak za istočnu Evropu Grejam Filips našalio se u vezi sa obrisanim tvitom, sugerišući da je Haradinaj mogao lako da proveri da li ga neko "troluje".

Filips je naveo da je Haradinaj to lako mogao da utvrdi samo da je proteklih nekoliko godina pratio vesti, guglovao "Vovan Leksusov", ili pitao nekog od saradnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: